Noile reguli pentru jocurile de noroc, pe care le vrea Guvernul: Taxe mai mari, bază de date cu jucătorii și fără alcool în săli Monitorul de Făgăraș

Folosind HotNews.ro, sunteți de acord cu termenii și condițiile de utilizare ale siteului nostru. Normele vor fi completate conform dispozițiilor legale cu Ordine și Instrucțiuni ale Președintelui ONJN. Aplicațiile White Label nu sunt reglementate în mod specific de legislația românească privind jocurile de noroc.

Nu în ultimul rând, noile reglementări din industria de gambling vizează și organizatorii de jocuri, producătorii de software și chiar procesatorii de plăți. Dacă vrei să afli mai multe în legătură cu taxele despre care am menționat mai sus, citește următoarele rânduri și vei afla care sunt noile impozite aplicabile. Încă de la bun început trebuie să știi că aceste taxe vor fi oprite direct la sursă, referindu-mă aici la platformele de pariuri sau cazinouri online la care joci. Trebuie să reții așadar faptul că tu ești scutit în legătură cu declararea și plata impozitelor, acest lucru revenind în totalitate organizatorilor de jocuri.

Statul român are dreptul exclusiv de a stabili condițiile de desfășurare, licențiere și autorizare a  activității de jocuri de noroc pe teritoriul său. Acest monopol de stat este motivat prin argumente ce țin de interesul public și de siguranța comunității, dar și de combaterea jocurilor de noroc neautorizate. Impozitarea jocurilor de noroc poate contribui la creșterea economiei locale prin generarea de venituri suplimentare pentru bugetul statului. Aceste venituri pot fi ulterior utilizate pentru investiții în infrastructură, educație sau asistență socială. Conform sursei citate, Guvernul își propune prin noua ordonanță să ia trei tipuri de măsuri care să ajute la supraviețuirea acesteia, nu să îi creeze probleme.

Conform cerințelor de acordare a licențelor, aceste informații inițiale includ detaliile directorilor, acționarilor și ale structurii acționariatului, a proprietarilor beneficiari, etc. Prin urmare, dacă achiziția/schimbarea controlului afectează informațiile inițiale prezentate în etapa de licențiere, aceasta declanșează o cerință de dezvăluire către ONJN. Sancțiunile pentru încălcarea regimului de publicitate pentru activitățile de jocuri de noroc încep cu amenzi administrative și teoretic pot duce la suspendarea sau revocarea licenței. Respectarea regimului de publicitate pentru activitățile de jocuri de noroc este supravegheată în primul rând de ONJN. Consiliul Național al Audiovizualului și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor pot, de asemenea, supraveghea tehnic anumite aspecte ale publicității jocurilor de noroc, în funcție de situație. Sectorul jocurilor de noroc online poate fi afectat în viitorul apropiat de faptul că Oficiul Național de Jocuri de Noroc trebuie să emită ordine/instrucțiuni specifice sectorului pentru aplicarea noului regim AML în România (transpunerea Directivei a IV-a AML). Ca obligație de plată separată, organizatorii jocurilor de noroc în agenții sunt obligați să plătească o contribuție pentru Fondul de prevenire a dependenţei de jocuri de noroc în valoare de 1.000 EUR / an.

Proiectul prevede că Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) va constitui și gestiona o bază de date referitoare la persoanele autoexcluse și indezirabile, creată la nivel național pentru combaterea și prevenirea dependenței de jocuri de noroc. Guvernul va adopta joi ordonanţa de urgenţă pentru reglementarea activității în domeniul jocurilor de noroc. Siguranța utilizatorilor și reglementările stricte sunt preocupările operatorilor, dar ceea ce trebuie să știți este că toți cetățenii rezidenți, cu vârsta de peste 18 ani, pot juca online în siguranță, în legalitate. Pentru a evita fraudele și malpraxis, aveți obligația să verificați daca operatorul ales este inclus pe Lista Albă ONJN. Dacă remarcați nereguli sau simiți că sunteți tratat în mod nedrept de către un operator de jocuri de noroc, puteți apela Relații Publice ONJN, unde puteți să faceți o sesizare.

  • Desigur, având în vedere că ONJN obligă operatorii online să-și deschidă firme pe spatiul României pentru a putea opera, jucătorii sunt protejați și de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, în cazul unor eventuale litigii.
  • Aproape în toate tarile, statul deține monopol asupra acestei industrii, care percep taxe foarte mari, prin asocierea cu pericol de viciu.
  • Legea a stabilit și crearea unei autorități de reglementare a jocurilor de noroc, care să monitorizeze și să controleze industria.
  • În plus, potrivit ordonanței, se va schimba și modul în care sunt impozitate veniturilor obţinute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine şi lozuri.

Guvernul a aprobat astăzi o ordonanţă de urgenţă prin care se stabilesc niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenţei de organizare şi de exploatare a jocurilor de noroc, care se plătesc anual, precum şi a taxelor speciale şi a garanţiilor depuse de companiile din acest domeniu”, a spus Mihai Constantin, după şedinţa de Guvern. Impunerea unui impozit asupra jocurilor de noroc poate fi un instrument în promovarea jocurilor de noroc responsabile. Prin stabilirea unui nivel ridicat de impozitare pentru anumite tipuri de jocuri de noroc sau prin implementarea unor mecanisme de control și monitorizare mai stricte, guvernul poate încuraja operatorii de jocuri de noroc să adopte practici mai etice și să ofere servicii mai sigure și mai responsabile pentru jucători.

Operarea jocurilor de noroc fără licență și autorizație constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă. Sancțiunile suplimentare aplicabile infracțiunii de jocuri de noroc fără licență sunt că firma operatorului de jocuri de noroc să fie dizolvată și sumele derivate din activitatea ilicită să fie confiscate. Nu am nicio problemă cu ameninţările din industria păcănelelor şi vom da ordonanţă de urgenţă prin care toţi operatorii să fie obligaţi să aibă sediul fiscal în România”, a spus premierul. De asemenea, în vederea promovării unor norme de conduită profesională bazate pe reguli de etică și integritate, se propune instituirea interdicției de participare la jocuri de noroc membrilor Comitetului de supraveghere din cadrul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, prevede proiectul. De asemenea, se va majora considerabil contribuţia anuală a operatorilor de jocuri de noroc licentiaţi pentru promovarea respectării principiilor și măsurilor privind jocurile de noroc responsabile social.

Cadrul legal și impozitarea în domeniul jocurilor de noroc. Taxa specială de promovare

În sectorul agricol și industria alimentară – salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată este de 3.436 lei lunar pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore pe lună, reprezentând 20,782 lei/oră. Aceste modificări au fost implementate cu scopul de a spori transparența și siguranța în industria jocurilor de noroc, precum și de a preveni fenomenele negative asociate, cum ar fi jocurile de noroc compulsive și problemele financiare ale jucătorilor. Totuși, nu uita că atunci când joci în mediul online la pariuri, cazino, bingo, loto și orice alt joc de noroc, ai multiple avantaje în ceea ce privește retragerea câștigurilor. Spre deosebire de offline, poți retrage câștigul pe bucăți, plătind astfel impozite ceva mai mici.

In acest context ramane discutabil daca modificarea terminologiei pentru baza de calcul are ca scop clarificarea aplicarii taxei si pentru perioada precedenta sau este in fapt o masura cu scopul de a atenua efectul majorarii cotei de taxare prin ingustarea bazei de impunere (o cota de impunere mai mare aplicata unei baze mai mici). Ca exceptie, pentru jocurile de noroc in care organizatorul incaseaza un comision de la participanti / castigatori ¬ acesta este cazul jocurilor de poker online sau pariurilor in contrapartida – taxa de autorizare se va aplica la incasarile obtinute (comisioanele retinute), respectiv cota-parte din suma perceputa de organizator. Echipa NOA vine în sprijinul societăților oferind consultanță și îndrumare în diverse spețe referitoare la noile modificări legislative conform celor menționate anterior, precum și în totalitatea situațiilor întâmpinate din punct de vedere fiscal sau al auditului financiar/ auditului intern. Contribuabilii persoane fizice rezidente care, pentru același venit și în decursul aceleiași perioade impozabile, sunt supuși impozitului pe venit atât pe teritoriul României, cât și în străinătate, au dreptul la deducerea din impozitul pe venit datorat în România a impozitului plătit în străinătate, în condițiile legislației. Veniturile din jocuri de noroc cuprind toate sumele încasate, bunurile șiserviciile primite, ca urmare a participării la jocuri de noroc, indiferent de denumirea venitului sau de forma în care se acordă, inclusiv cele de tip jack-pot.

Facilități fiscale pentru domeniul IT. ANAF explică totul într-un…

Aproape în toate tarile, statul deține monopol asupra acestei industrii, care percep taxe foarte mari, prin asocierea cu pericol de viciu. Datele oficiale ne arată că Statul a primit suma de 296 milioane de euro, in 2017, bani proveniți din taxele de la operatori și impozitul pe câștiguri. Nu numai atât, măsurile de protecție destinate consumatorilor nu sunt limitate la prevenirea dependenței, ci și la menținerea siguranței online. În primul rând, toți operatorii de jocuri de noroc online din România au un site cu un certificat SSL, ceea ce înseamnă că datele și acțiunile utilizatorilor în cadrul site-ului respectiv sunt criptate.

Ciolacu, la întâlnirea Lloyd J. Austin, despre necesitatea…

Operarea este permisă numai pentru operatorii economici înregistrați pe teritoriul României sau într-un stat membru al Uniunii Europene, într-un stat semnatar al Acordului privind Spațiul Economic European ori în Confederația Elvețiană, care dețin licență de organizare și autorizație de exploatare a activității eliberată de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) din România. Operatorii înregistrați și autorizați în afara teritoriului României au obligația de a desemna un reprezentant autorizat în relația cu autoritățile competente din țara noastră. Solicitantul este obligat să auditeze întregul său sistem informatic de către un laborator specializat de testare care deține o licență de clasă 2, în timp ce software-ul de jocuri de noroc trebuie să fie certificat de un certificator autorizat de clasa 2, la fel ca generatorul de numere aleatorii și procentul de câștig ce revin la jucătorilor pentru fiecare joc. În ceea ce privește infrastructura necesară, dacă serverul principal de jocuri nu este situat în România, operatorul trebuie să creeze servere de siguranță și oglindă în România pentru ca ONJN să poată monitoriza activitatea legată de piața românească și să verifice eventualele incidente care apar. Pe scurt, în timp ce serverul sigur stochează date despre replica brută a informațiilor de pe serverul de joc, serverul oglindă trebuie să conțină rapoarte centralizate care să rezume activitatea zilnică și rezultatele financiare obținute de operator. Incepand din acest an, taxa aferenta autorizatiei de exploatare a jocurilor de noroc se calculeaza aplicand procentul corespunzator fiecarei categorii de jocuri de noroc asupra veniturilor realizate de organizator din exploatarea jocurilor de noroc, dar nu mai putin de o suma fixa, exprimata in euro.

Site

Mai precis, pentru obtinerea licentei de organizare a jocurilor de noroc la distanta, cerintele prevazute in legislatia statului de autorizare care costituie conditii de licentiere si in Romania vor fi considerate indeplinite. Este insa discutabil daca modul de verificare / certificare a acestor cerinte in statul de autorizare va face din aceasta procedura una cu adevarat simplificata sau la fel de complexa. Trebuie mentionat ca procedura de autorizare trebuie efectuata in continuare si de acesti operatori, iar obligatiile aferente sunt aplicabile la fel ca in cazul operatorilor romani. PNL a transmis sâmbătă, 7 octombrie, că modul în care funcţionează piaţa jocurilor de noroc se va schimba fundamental, după aplicarea normelor prevăzute în ordonanţa aprobată de Guvern. Contribuţiile plătite de firmele din domeniu vor aduce bugetului de stat un plus de 132 milioane lei pentru restul anului în curs şi 450 milioane lei pentru întreg anul următor.

NewsflashAlte noutăți fiscale ale lunii octombrie / Other tax news of October

Operatorii străini dețin licență/licențe și în una sau mai multe din următoarele tari – Alderney, Belgia, Curaçao, Gibraltar. Pe site-ul acestei organism juridic sunt alocate doua categorii, pentru lista alba a cazinourilor aprobate, și lista neagră a cazinourilor care au fost închise. Asta nu înseamnă că toate cazinourile de pe net sunt licențiate în România și trebuie verificat daca operatorul ales face parte din Lista Alba, si oferă servicii legale. Conform reglementărilor fiscale, veniturile obținute din jocurile de noroc sunt supuse impozitului pe venit.

Ministerul Finanţelor urmează să propună norme de aplicare pentru acest act normativ adoptat, termenul fiind de 30 de zile. Yenul se întărește pe măsură ce investitorii japonezi repatriază bani în activele interne, împingând USDJPY sub 130, EURJPY sub 140 și AUDJPY sub 88. Companiile media tradiționale aprobate de guvernele lor pentru diseminarea știrilor publice cresc în valoare, 40 Burning Hot Slot acțiunile The New York Times Company se dublează. Acțiunile Adobe scad pe măsură ce guvernul penalizează compania, deoarece deepfake-ul catastrofal a fost făcut folosind software-ul său. Drumul lin pe care a parcurs lumea de la Marea Criză Financiară, cu geopolitică stabilă, inflație scăzută și rate scăzute ale dobânzilor, a fost perturbat în anii pandemiei, scrie Saxo Bank.

Legislația în vigoare la acea vreme avea unele condiții absurde, imposibil de îndeplinit de către operatorii de jocuri de noroc online. Acesta este motivul pentru care acest segment a stagnat atât timp de 4 ani, unde niciun operator nu fost eligibil pentru obținerea licenței de organizare și autorizația de exploatare a jocurilor de noroc online în România. În aceeași perioadă au apărut si jocurile de loto, bingo și variante simple de pariuri sportive. Unul dintre cele mai renumite cazinouri din România a fost cazinoul Constanta, inaugurat în 1910, deși acesta și-a îndeplinit scopul pentru o vreme foarte scurtă.

Add a Comment

Your email address will not be published.


Get Free Consultations

SPECIAL ADVISORS
Quis autem vel eum iure repreh ende